Bak Bakalım Blogumda Var mı?

11 Ekim 2015 Pazar

Balviten Piekarz Ekmek Unu ve Ekmek Tarifi

Muhtemelen uzuuuun bir yolculuğa çıkmış olduğum şu saatlerde, blogumu ve sizleri farklı bir ürün ve farklı bir tarifle başbaşa bırakıyorum. Bu yazım, özellikle fenilketonuri rahatsızlığı olanların ilgisini daha çok çekecektir.
piekarz, düşük protein, ekmek, ayışığı organik, ekmek unu

Yaşam boyu dikkat gerektiren bir hastalık olan Fenilketonuri(PKU), hem anne hem de babadan geçen bir metabolizma hastalığı. Bu hastalıkla doğan çocuklar, karaciğerlerinde bulunan bir enzimin az çalışması/çalışmaması nedeniyle ne yazık ki, hayatları boyunca fenilalaninden(proteinde bulunan bir aminoasit ve her tür besinde bulunuyor) kısıtlı bir diyet uygulamak zorundalar. (Kaynak)

Bu diyet için, piyasada destek gıdalar mevcut. Bunlardan biri de Ayışığı Organikte satışa sunulan Ekmek Unu. PKU'ya uygun olarak üretilen, süt-yumurta-gluten içermeyen bu unla ekmeğin yanısıra poğaça, çörek gibi çeşitli hamurişleri de yapılabiliyor.

Ekmek yapımı ise şöyle:
1 paket Piekarz ekmek unu,
440 ml. ılık su,
2 tatlı kaşığı sıvıyağ,
20 gr. şeker,
20-30 gr. yaş maya,
5 gr. tuz.

Tüm malzemeler bir kapta mikserle iyice çırpılır. Hamurun üzeri kuru bir bezle örtülerek 45 dk. dinlendirilir. Kabaran hamur, su ile sıvazlanarak  önceden ısıtılmış fırına konur. 220 derecede 40-45 dk. pişirilir.
PKU'ya yönelik diğer besinleri incelemek ve alışveriş yapmak için burayı tıklayabilirsiniz.

Sağlıklı günler...



 .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...