Bak Bakalım Blogumda Var mı?

18 Eylül 2014 Perşembe

Güllüoğlu Osmanlı Şerbetleri Tadım Etkinliği

Geçtiğimiz ay içerisinde Fatih Bey'in daveti ve sevgili Ebru'nun organizasyonu sayesinde, Güllüoğlu'na ait "ŞifaPınarı" nın 6 çeşitten oluşan şerbetlerini tatmak üzere düzenlenen etkinlikte birçok blogger arkadaşımla birlikteydim.



Öncelikle çoook güzel sohbetler eşliğinde kahvaltılarımızı yaptık, bol bol fotoğraf çektik ve güldük eğlendik.



Etkinliğe evsahipliği yapan Fatih Bey, son derece nazik ve konuksever tavırlarıyla çok sıcak ve ilgiliydi.



Lezzetli ve bol sohbetli kahvaltının ardından Nejat Güllü ve Ömer Kaya bizlere kısa süreliğine eşlik etti. Şerbetlerin mucidi Ömer Bey, bizlere Osmanlı şerbetinin nasıl üretime başladığı, neden bu geleneksel tatlara tekrar dönüş yapıldığı konusunda bilgi verdi.



Ve hepimizin merakla beklediği an. 6 farklı çeşitle tadıma başladık.




Can-ı Cihan: Hiç şeker içermeyen, 0 kalorili, fakat bir o kadar da tatlı olan "Stevia Rebaudiana" bitkisinden üretilmiş. Kan şekerini de düzenleyen bu şerbet, özellikle şeker hastalarına öneriliyor.

Demir Hindi: Demirhindi meyvesinden elde edilen bu şerbet, cilt lekelerine ve çillere iyi geliyor. Ülser, safrakesesi rahatsızlığı olanlara öneriliyor. Ayrıca hipertansiyon ve obezite rahatsızlıklarının tedavisinde de etkili. Bileşiminde çok fazla vitamin ve mineral barındırıyor.

Gençlik Rüzgarı: Siyah üzümden yapılan şerbet sayesinde cildiniz taze ve temiz bir görünüme kavuşuyor. Ayrıca, vücuttaki fazla yağların erimesine yardımcı oluyor ve zinde hissetmenizi sağlıyor.

Hünkar Sefası: Bitki ve meyve özleriyle zenginleştirilen bu şerbet afrodizyak etkisi gösteriyor ve stresten uzaklaştırıyor.

Kızılcık: Güçlü bir antioksidan olan kızılcıktan elde edilen bu şerbet, vücut direncini artırıyor, yara ve yanıklara karşı hızlı iyileşme özelliğine sahip.

Saray Sefası: Kakule bitkisi sayesinde, mide ve bağırsak gazlarını söktürüyor, baş ve karın ağrısını geçiriyor. Tarçın ise kilo vermeye ve kan şekerini düzenlemeye yardımcı.



Favorimse Kızılcık ve ardından Demirhindi şerbetleri oldu. Özellikle kızılcık, mayhoş tatları sevenler için muhteşem.


Sohbetleriyle, kahvaltısıyla çok keyifli geçen bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler...









2 yorum:

  1. afiyet olsun şimdi tadını çok merak ettim.((:

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler. Şerbetler gerçekten çok başarılı. Ağzınızda gereksiz şeker tadı kalmıyor, yukarıda yazdığım gibi herbiri farklı sorunlara çözüm oluyor. İnternetten de satın alabilirsiniz, sevgiler...

      Sil

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...