Bak Bakalım Blogumda Var mı?

14 Mart 2011 Pazartesi

Peynirli Kabak Sefası

Meşhur Bolulu aşçı Oktay Usta'nın tariflerine bayılıyorum. Yemeklerinden pastalarına, reçellerinden çorbalarına kadar hemen hepsi de birbirinden leziz. Üstelik tarifleri o kadar kesin ve net ki verilen ölçüler ne eksik, ne de fazla.
Geçenlerde bu yemeğini denedim Oktay Usta'nın. Ama kabak-peynir ikilisi tat olarak pek açmadı beni. Yine de tarifini vermek isterim, belki denemek isteyenler olacaktır.

Önce malzemeler:                                                           Sosu İçin:                                               
3 adet orta boy kabak,                                                   1-2 domates,
1 fincan beyaz peynir,                                                     1-2 diş sarımsak
1 orta boy domates,
1 tutam maydonoz,
Rendelenmiş kaşar peyniri,
Tuz-sıvıyağ ve su

Yapılışına geçelim:
Önce kabakları(boyuna göre) 2 ya da 3'bölüyoruz, kaynar suyun içine bırakıp 3-4 dakika haşlanmasını sağlıyoruz. Ardından kabakları, fırın kabına yerleştiriyoruz.

Başka bir kapta ise kabuğu soyulmuş ve küp küp doğranmış domates, beyaz peynir, maydonoz, tuz ve birazcık da sıvıyağı karıştırıyoruz.
Daha sonra bu harcı haşlanıp fırına dizilmiş kabakların içine doldurup üzerini de rendelenmiş kaşar peyniriyle süslüyoruz. 180 derece fırında 10 dakika kadar pişiriyoruz.
Bu arada bir tavada rendelenmiş domates ve sarımsağı  yağ ve tuzla biraz kaynatıyoruz. Ardından servis tabağına bu sostan biraz döküp, fırından çıkardığımız kabakları sosun üzerine yerleştiriyoruz.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...