Bak Bakalım Blogumda Var mı?

9 Aralık 2010 Perşembe

Av Mevsimi

Eşimle sinemaya gitmeyi çok sevdiğimizi artık biliyorsunuzdur. Dün akşam da yine vizyonda olan ve merak ettiğimiz "Av Mevsimi" adlı filmdeydik.

Artık Türkiye'de de polisiye-macera türünde filmler çekilmeye başladı ve sayısı da gittikçe çoğalıyor. Türk sineması adına bu büyük bir gelişme bence.

Filme gelecek olursak; kahramanlarımız; Avcı lakaplı emektar bir polis(Şener Şen), Avcı'nın oğlu gibi gördüğü bitirim delikanlı İdris(Cem Yılmaz) ve çömez(Okan Yalabık)  Bir cinayetin peşine düşen bu 3 polisin katili bulma çabaları ise filmin konusu. Genel anlamda bakarsak yukarıda da belirttiğim gibi bu tür çekilen filmlerin sayısının artması bakımından büyük bir gelişme. Kaldı ki Yavuz Turgul da önemli yönetmenlerimizden, bu filmde de gayet başarılı. Filmle ilgili eleştirilerim: 1-Avcı lakaplı bir polis, özellikle olmaması gereken sahnelerde acemi gibi davranmamalıydı, 2-İdris, bu kadar kaliteli bir polisin yanında çömezden beter davranmamalı; tamamen kabakuvvet kullanan zeka yoksunu davranışlarda bulunan bir karakter olmamalıydı, 3-Film müzikleri gayet güzel ve başarılıydı, 4-Bazı sahnelerdeki gerilim izleyiciyi içine almayı başardı.

1 ve 2 numaralı olumsuz eleştirilerim için filmin nazarboncuğu diyelim ve tabii ki vizyondayken filmi izleyin. Özellikle Cem Yılmaz'ın, bir polisin emekliliğe ayrılmasının ardından yapılan tören sonrasında söylediği türküyü ve ortamdaki güzelliğe sizi de dahil etmesini keyifle izleyin.

Dipnot: Fotoğraf, internetten alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Adsız yorumlar yayınlanmayacaktır, teşekkürler...